Menü

Brüt Maaş. Net

Brüt Maaş. Net
Brüt Maaş. Net logo
Blog65 yazı

Bize destek olmak ister misiniz?

Ücretsiz olarak hizmet veren ve reklam içermeyen bir uygulama olarak, maliyetlerimizi karşılamak ve hizmetimize kesintisiz devam edebilmek için desteğinizi talep ediyoruz.

Siz de sayfalarımıza eklediğimiz aşağıdaki buton ile, dilediğiniz kadar kahve ısmarlayarak bize destek olabilirsiniz.

Bize destek olun

Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Destekleriniz için şimdiden teşekkürler.

2024 yılı Asgari Ücret belli oldu.

2024 yılının tamamında geçerli olacak asgari brüt ücret, yüzde 49,11'lik artış ile20.002,50olarak ve asgari ücret çalışanını esas ilgilendiren kısım yani alacağı maaş (2022 yılında asgari ücretten damga ve gelir vergisinin kaldırılması ve AGİ'nin sıfırlanmasıyla, tüm asgari ücretliler için)17.002,12olarak açıklandı.

2024 yılı için geçerli olacak olan tüm parametrelerin, Resmi Gazete ve resmi kanallarda açıklanmasının ardından, Asgari Ücret ve Maaş Hesaplamasayfalarımızı yeniden güncelleyeceğiz.

Asgari ücret ile çalışan vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olsun.

Bağış ve yardımlarımızı sürdürmeliyiz...

Deprem sonrası etkilenen vatandaşlarımıza, imkanlarımız doğrultusunda yardım etmenin, yardım edilmesini teşvik etmenin ve yardımları sürdürmenin öneminin farkındayız.

Her ay yüzbinlerce kullanıcımızın karşısına, bütçelerine göre 20 TL, 50 TL, 100 TL, ... bağış yapmalarını hatırlatmayı, yardımlarını sürdürmeleri için çağrı yapmayı istedik.

Sayfalarımıza eklediğimiz bağış butonuna tıklayarak açılan sayfa üzerindenAhbap'a dilediğiniz miktarda bağış yapabilir, deprem sonrası etkilenen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olabilirsiniz.

Ahbap - Bağış yap

Ayrıca,Ahbap Bağışçısı Ol!sayfasında yer alan IBAN bilgilerini kullanarak da bağışlarınızı Havale / EFT / Swift ile gerçekleştirebilirsiniz.

AFAD,AKUTve güvendiğiniz diğer kuruluşların ve organizasyonların bağış sayfaları üzerinden de yardımlarınızı sürdürebilirsiniz.

Tüm bağış ve yardımlarınız için minnettarız.

Çok üzgünüz.

Deprem, doğanın bir gerçeği.

Belirli fay hatlarında ama belirsiz periyotlarda oluşan, birkaç saniye veya biraz daha uzun sürüp biten, bir ritüele uyup, geçmesini bekleyip, atlatılması, birkaç saate de önemini kaybetmiş ve unutulmuş olması gereken bir durum.

Ama bizim ülkemizde, bizim coğrafyamızda, yıllarca süren, atlatılamayan, unutulamayan, yıllarca sürecek, atlatılamayacak, unutulamayacak bir olgu.

Çözülemeyen, çözülmeyen bir problem.

Bugünlerde gördüğümüz her görüntünün, duyduğumuz her feryadın, döktüğümüz her gözyaşının mimarı; deprem değil, binalar...

Gerçekte depreme değil, insana yeniliyoruz. Rantına, ahlaksızlığına, liyakatsızlığına...

Geçmiş olsun ve sabırlar dileriz.

Çok üzgünüz.

2023 yılının ilk yarısı için kıdem tazminatı tavanı belli oldu.

2023 yılının ilk yarısında (1 Ocak - 30 Haziran) geçerli olacak olan kıdem tazminatı tavan tutarı17.904,62olarak açıklandı.

2022 yılının ikinci yarısından itibaren geçerli olan15.371,40değerindeki kıdem tazminatı tavan tutarına göre %16,48 oranında ve2.533,22tutarında artış yapılmıştır.

Kıdem ve İhbar sayfamızda, belirlenen bu yeni tavan tutarına göre kıdem tazminatı hesaplamalarınızı yapabilirsiniz.

İyi yıllar, iyi kullanımlar dileriz.

2023 yılı Asgari Ücret belli oldu.

2023 yılının tamamında geçerli olacak asgari brüt ücret, yüzde 54,66'lık artış ile10.008olarak ve asgari ücret çalışanını esas ilgilendiren kısım yani alacağı maaş (2022 yılında asgari ücretten damga ve gelir vergisinin kaldırılması ve AGİ'nin sıfırlanmasıyla, tüm asgari ücretliler için)8.506olarak açıklandı.

2023 yılı için geçerli olacak olan tüm parametrelerin, Resmi Gazete ve resmi kanallarda açıklanmasının ardından, Asgari Ücret ve Maaş Hesaplamasayfalarımızı yeniden güncelleyeceğiz.

Asgari ücret ile çalışan vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olsun.

2022 yılının ikinci yarısı için kıdem tazminatı tavanı belli oldu.

2022 yılının ikinci yarısında (1 Temmuz - 31 Aralık) geçerli olacak olan kıdem tazminatı tavan tutarı15.371,40olarak açıklandı.

2022 yılının ilk yarısında geçerli olan10.848,59değerindeki kıdem tazminatı tavan tutarına göre %41,69 oranında ve4.522,81tutarında artış yapılmıştır.

Kıdem ve İhbar sayfamızda, belirlenen bu yeni tavan tutarına göre kıdem tazminatı hesaplamalarınızı yapabilirsiniz.

İyi kullanımlar dileriz.

2022 yılının ikinci yarısı için Asgari Ücret belli oldu.

2022 yılının ikinci yarısında geçerli olacak asgari brüt ücret, yüzde 29,32'lik artış ile6.471,00olarak ve asgari ücret çalışanını esas ilgilendiren kısım yani alacağı maaş, asgari ücretten damga ve gelir vergisinin kaldırılması ve AGİ'nin sıfırlanmasıyla, tüm asgari ücretliler için5.500,35olarak açıklandı.

Asgari ücret ile çalışan vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olsun.

2022 yılının ilk yarısı için kıdem tazminatı tavanı güncellendi.

2022 yılının ilk yarısında (1 Ocak - 30 Haziran) geçerli olacak olan kıdem tazminatı tavan tutarı10.848,59olarak güncellendi.

6 Ocak 2022 Perşembe günü açıklanan10.596,74değerindeki kıdem tazminatı tavan tutarına göre251,85tutarında artış yapılmıştır.

Kıdem ve İhbar sayfamızda, belirlenen bu yeni tavan tutarına göre kıdem tazminatı hesaplamalarınızı yapabilirsiniz.

İyi kullanımlar dileriz.

2022 yılının ilk yarısı için kıdem tazminatı tavanı belli oldu.

2022 yılının ilk yarısında (1 Ocak - 30 Haziran) geçerli olacak olan kıdem tazminatı tavan tutarı10.596,74olarak açıklandı.

2021 yılının ikinci yarısından itibaren geçerli olan8.284,51değerindeki kıdem tazminatı tavan tutarına göre %27,91 oranında ve2.312,23tutarında artış yapılmıştır.

Kıdem ve İhbar sayfamızda, belirlenen bu yeni tavan tutarına göre kıdem tazminatı hesaplamalarınızı yapabilirsiniz.

İyi yıllar, iyi kullanımlar dileriz.

2022 yılı maaş hesaplama ve asgari ücret sayfalarımız, GİB Gelir Vergisi Tebliğ Taslağına uygundur.

Her yıl geçişinde olduğu gibi, yeni yıla günler kala yapılan açıklamalar, kararlar, tebliğler ve kanunlar sonrası, 2022 yılı için bir an evvel maaş hesaplamaları yapabilmenizi hedefledik ve geliştirmelerimizi hızla devreye aldık.

Türkiye'de ilk kez, 2022 yılı için online maaş hesaplamalarını kullanımınıza sunduk.

Hazine ve Maliye BakanlığıGelir İdaresi Başkanlığıtarafından 29 Aralık 2021 Çarşamba günü yayımlanan319 Seri No'lu Gelir Vergisi Tebliğ Taslağı'nda belirtilen usul, esas ve örneklerle, maaş hesaplama ve asgari ücret sayfalarımızın doğruluğunu teyit ettik.

Birçok örnek yer alan tebliğ taslağında, ₺8.000,00 üzerinden yapılan örnek hesaplama;

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın 319 Seri No’lu Gelir Vergisi Genel Tebliği’nde yer alan, 8bin tl brüt ücret üzerinden yapılan örnek hesaplamanın tablo üzerinde detayları görünmektedir.

Uygulamamızdaki, ₺8.000,00 üzerinden yapılan örnek hesaplama;

brutmaas.net’te 2022 yılı için 8bin tl brüt ücret üzerinden yapılan örnek hesaplamanın tablo üzerinde detayları görünmektedir.

Bu tebliğe istinaden, 2022 yılı için Maaş Hesaplama sayfamızda yer verdiğimiz aşağıdaki uyarıyı devre dışı bırakıyoruz;

brutmaas.net’te 2022 yılı için 8bin tl brüt ücret üzerinden yapılan örnek hesaplamanın tablo üzerinde detayları görünmektedir.

Maaş hesaplamalarında bizi tercih eden size ve yüz binlerce kullanıcımıza teşekkür ederiz.

2022 yılının sağlık, mutluluk ve güzel sürprizlerle dolu bir yıl olmasını dileriz :)

2022 yılı itibarıyla AGİ kaldırıldı.

2022 itibarıyla,7349 sayılı Gelir Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 3. Maddesi, b) Fıkrası kapsamında;193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu'nun 32 nci maddesi (Asgari Geçim İndirimi) yürürlükten kaldırılmıştır.

Bu kapsamda güncellenen Maaş Hesaplama ve Asgari Ücretsayfalarımızı kullanabilirsiniz.

Bilginize.

2022 yılına ait maaş ve asgari ücret hesaplamaları güncellenmiştir.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonutarafından kabul edilen,ücret ve maaşların asgari ücret tutarından gelir ve damga vergisi alınmamasını da içeren Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifigereğince, uygulamamızın Maaş Hesaplama sayfasını güncelledik.

Teklif içeriğine göre;

Tüm ücret ve maaşların asgari ücret tutarı kısmından gelir ve damga vergisi alınmayacak. Buna göre, hizmet erbabı, ödemenin yapıldığı ayda geçerli olan asgari ücretin aylık brüt tutarından işçi Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve işsizlik sigortası primleri düşüldükten sonra kalan tutarına isabet eden ücretlerin istisnayı aşan ücret gelirinin vergilendirilmesinde, verginin hesaplanacağı gelir dilim tutarı ve oranları istisna kapsamındaki tutarlar da dikkate alınarak belirlenecek.

Ödenecek vergi tutarı bu suretle bulunan vergi tutarının içinde, istisna tutara isabet eden kısım düşülmek suretiyle hesaplanacak. İstisna nedeniyle alınmayacak olan vergi, ilgili ayda aylık asgari ücret üzerinden hesaplanması gereken vergiyi aşamayacak. Birden fazla işverenden ücret alanlar için bu istisna sadece en yüksek olan ücrete uygulanacak.

Ücret gelirlerinin vergilendirilmesinde asgari ücretin aylık brüt tutarının yüzde 85'i gelir vergisinden istisna edildiği için uygulama alanı kalmayan "Asgari Geçim İndirimi" düzenlemesi yürürlükten kalkacak.

Hizmet erbabına ödenen ücretlerin aylık brüt asgari ücrete isabet eden kısmı üzerinden damga vergisi alınmayacak.

Güncellenen Maaş Hesaplama sayfamızda, tüm çalışanlar için;

  • 2022'nin tüm aylarında geçerli olacak şekilde, ilgili ay için hesaplanan damga vergisi tutarından₺37,98 düşülmektedir.
  • 2022'nin Ocak - Temmuz ayları için, hesaplanangelir vergisi tutarından aylık₺638,01, Ağustos ayı için₺739,37 ve Eylül - Aralık ayları için aylık ₺850,68 düşülmektedir.
  • Teklif metninde,
    "Asgari Geçim İndirimi" düzenlemesi yürürlükten kalkacak.ifadesi,
    "Asgari Geçim İndirimi" düzenlemesi yürürlükten kaldırılmıştır.olarak netlik içermediği için, maaş hesaplamalarındaAGİ hesaplaması halen yer almaktadır.

    Dilerseniz, AGİ menüsünün altındakiAGİ'yi sıfırla özelliğini şu an kullanabilirsiniz.

    AGİ ile ilgili açıklanacak kesin karar doğrultusunda, maaş hesaplama sayfamızı güncelleyeceğiz.

    AGİ, bir nevi Gelir Vergisi iadesidir ve ilgili aydaki AGİ, ilgili ay için hesaplanan gelir vergisi tutarını aşamaz. Asgari ücretin üzerinde ücret alan çalışanlar için, eşin çalışma durumu ve çocuk sayısına göre belirlenen ve o ay için hesaplanan gelir vergisi tutarını aşmayacak şekilde AGİ uygulamasına devam edilmesi mümkündür.

    2022 yılında asgari ücrete kadar olan kısımdan vergi alınmaması kararı ile çalışana avantaj sağlanır iken,

    2022 yılında gelir vergisi iadesi (yani AGİ) uygulamasının tüm çalışanlar için tamamen kaldırılmasına dair olası karar, asgari ücretin üzerinde ücret alan çalışana dezavantaj oluşturacaktır.

2022 yılı için peyderpey alınan bu kararlar doğrultusunda, uygulamamızı güncellemeye devam ediyoruz.

Kararların zamanlamasına, anlaşılmasına ve yorumlanmasına göre, uygulamamızdaki hesaplamaların farklılık gösterebileceğini belirtmek isteriz.

Ayrıca, burada hesaplanan tutarların bilgilendirme amaçlı olduğunu hatırlatırız. Buradaki hesaplamalar kesin bordro mahiyetinde değildir ve kesin bordro olarak gösterilemez, ibraz edilemez, hesaplamalara dair hiçbir sorumluluk kabul edilmez. Tüm kullanım koşullarına, hesaplama sayfalarının altından ulaşabilirsiniz.

Herhangi bir talebiniz, öneriniz olması durumunda İletişimsayfamız üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İyi yıllar ve iyi kullanımlar dileriz.

Talepleriniz doğrultusunda, 2022 yılına ait maaş hesaplamaları yayında.

2022 yılında geçerli olacak olan,yeniden değerleme oranında artırılan had ve tutarlarındün Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, henüz resmi olarak netleşmemesine rağmen; asgari ücret ve asgari ücret üzerindeki ödemelerin, asgari ücrete karşılık gelen kısmı için damga ve gelir vergisini 0 (sıfır) kabul ederek hesaplayacak şekilde,Maaş Hesaplama sayfamızı güncelleyerek kullanımınıza sunduk.

Burada hesaplanan tutarların bilgilendirme amaçlı olduğunu hatırlatmak isteriz. Buradaki hesaplamalar kesin bordro mahiyetinde değildir ve kesin bordro olarak gösterilemez, ibraz edilemez, hesaplamalara dair hiçbir sorumluluk kabul edilmez. Tüm kullanım koşullarına, hesaplama sayfalarının altından ulaşabilirsiniz.

2022 yılının ilk yarısında geçerli olacak olan kıdem tazminatı tavan tutarının henüz belirlenmemesinden dolayı, Kıdem ve İhbarsayfamızdaki kıdem tazminatı hesaplamasında, 2021 yılının ikinci yarısından itibaren geçerli olan8.284,51değerindeki kıdem tazminatı tavan tutarı kullanılmaktadır.

Bilginize.

2022 yılına ait asgari ücret hesaplamaları yayında.

2022 yılının tamamında geçerli olacak olan ve damga, gelir vergisi ve AGİ'nin kaldırıldığı asgari ücretin detaylarına Asgari Ücretsayfalarımızdan ulaşabilirsiniz.

İyi yıllar, iyi kullanımlar dileriz.

2022 yılı Asgari Ücret belli oldu.

2022 yılının tamamında geçerli olacak asgari brüt ücret, yüzde 39,87'lik artış ile5.004,00olarak ve asgari ücret çalışanını esas ilgilendiren kısım yani alacağı maaş, asgari ücretten damga ve gelir vergisinin kaldırılması ve AGİ'nin sıfırlanmasıyla, tüm asgari ücretliler için4.253,40olarak açıklandı.

Asgari ücret ile çalışan vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olsun.

5 yaşındayız :)

Sizlerle buluştuğumuz 11 Ekim 2016’dan bu yana tam beş yıl oldu;Brüt Maaş. Net 5 yaşında.

"İyi ki doğdun Brüt Maaş. Net..."

İlgi gösteren ve geri bildirimleri ile destek veren tüm kullanıcılarımıza teşekkürlerimizle...

Daha nice yıllara :)

2021 yılının ilk yarısı için kıdem tazminatı tavanı belli oldu.

2021 yılının ilk yarısında (1 Ocak - 30 Haziran) geçerli olacak olan kıdem tazminatı tavan tutarı7.638,96olarak açıklandı.

2020 yılının ikinci yarısından itibaren geçerli olan7.117,17değerindeki kıdem tazminatı tavan tutarına göre %7,33 oranında ve521,79tutarında artış yapılmıştır.

Kıdem ve İhbar sayfamızda, belirlenen bu yeni tavan tutarına göre kıdem tazminatı hesaplamalarınızı yapabilirsiniz.

İyi yıllar, iyi kullanımlar.

2021 yılına ait maaş hesaplamaları yayında.

Yeniden değerleme oranında artırılan had ve tutarların Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, 2021 yılına ait maaş hesaplamalarınızı Maaş Hesaplama sayfamızda yapabilir ve 2021 asgari ücret detaylarını Asgari Ücret sayfamızda görebilirsiniz.

2021 yılının ilk ve ikinci yarısında geçerli olacak olan kıdem tazminatı tavan tutarı henüz belirlenmediğinden dolayı,Kıdem ve İhbar sayfamızdaki kıdem tazminatı hesaplamasında, 2020 yılının ikinci yarısından itibaren geçerli olan7.117,17değerindeki kıdem tazminatı tavan tutarı kullanılmaktadır.

İyi yıllar, iyi kullanımlar dileriz.

2021 yılı Asgari Ücret belli oldu.

2021 yılının tamamında geçerli olacak asgari brüt ücret, yüzde 21,56'lık artış ile3.577,50olarak ve asgari ücret çalışanını esas ilgilendiren kısım yani alacağı (bekâr ve çocuksuz çalışanlar için)maaş 2.825,90olarak açıklandı.

Asgari ücret ile çalışan vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olsun.

2020 yılının ilk yarısı için kıdem tazminatı tavanı belli oldu.

2020 yılının ilk yarısında (1 Ocak - 30 Haziran) geçerli olacak olan kıdem tazminatı tavan tutarı6.730,15olarak açıklandı.

2019 yılının ikinci yarısından itibaren geçerli olan6.379,86değerindeki kıdem tazminatı tavan tutarına göre %5,49 oranında ve350,29tutarında artış yapılmıştır.

Kıdem ve İhbar sayfamızda, belirlenen bu yeni tavan tutarına göre kıdem tazminatı hesaplamalarınızı yapabilirsiniz.

İyi kullanımlar.

2020 yılı Asgari Ücret belli oldu.

2020 yılının tamamında geçerli olacak asgari brüt ücret, yüzde 15,03'lük artış ile2.943,00olarak ve asgari ücret çalışanını esas ilgilendiren kısım yani alacağımaaş 2.324,70olarak dün akşam üzeri açıklandı.

Geçen yılki yüzde 26,06'lık artış sağlanmış olsaydı, asgari brüt ücret 3.225,12 ve alınacak maaş 2.547,55 olabilecekti.

Asgari ücret ile çalışan 7 milyondan fazla vatandaşımıza ve ailelerine hayırlı olsun.

2019 yılının ilk yarısı için kıdem tazminatı tavanı belli oldu.

2019 yılının ilk yarısında (1 Ocak - 30 Haziran) geçerli olacak olan kıdem tazminatı tavan tutarı6.017,60olarak açıklandı.

2018 yılının ikinci yarısından itibaren geçerli olan5.434,42değerindeki kıdem tazminatı tavan tutarına göre %10,73 oranında ve583,18tutarında artış yapılmıştır.

Kıdem ve İhbar sayfamızda, belirlenen bu yeni tavan tutarına göre kıdem tazminatı hesaplamalarınızı yapabilirsiniz.

İyi kullanımlar.

2019 yılına ait maaş hesaplamaları yayında.

Yeniden değerleme oranında artırılan had ve tutarların Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, 2019 yılına ait maaş hesaplamalarınızı Maaş Hesaplama sayfamızda yapabilir ve 2019 asgari ücret detaylarını Asgari Ücret sayfamızda görebilirsiniz.

2019 yılının ilk ve ikinci yarısında geçerli olacak olan kıdem tazminatı tavan tutarı henüz belirlenmediğinden dolayı,Kıdem ve İhbar sayfamızdaki kıdem tazminatı hesaplamasında, 2018 yılının ikinci yarısından itibaren geçerli olan5.434,42değerindeki kıdem tazminatı tavan tutarı kullanılmaktadır.

İyi yıllar.

Mutlu yıllar dileriz :)

Güle güle 2018, hoş geldin 2019 :)

Herkese sağlıklı, güzel, mutlu yıllar dileriz...

2019 yılı Asgari Ücret belli oldu.

2019 yılının tamamında geçerli olacak asgari brüt ücret, yüzde 26,06'lık artış ile2.558,40ve asgari ücret çalışanını esas ilgilendiren kısım yani alacağımaaş 2.020,90olarak açıklandı(Örnek haber detayları için:Hürriyet).

Asgari ücret ile çalışan yaklaşık 7 milyon vatandaşımıza ve ailelerine hayırlı olsun.

2 yaşındayız :)

Sizlerle buluştuğumuz 11 Ekim 2016’dan bu yana iki yıl geçti veBrüt Maaş. Net artık 2 yaşında.

"İyi ki doğdun Brüt Maaş. Net..."

Uzun süredir küçük güncellemeler ve değişiklikler yapıyorduk. Ancak, sizden aldığımız geri bildirimler ve planlarımız dahilinde artık büyük değişikliklerin de sırası geliyor. Takipte kalın...

Bize verdiğiniz ilhamla, daha nice güzel yaşlara :)

2018 yılı Asgari Ücret belli oldu.

2018 yılının tamamında geçerli olacak asgari brüt ücret, yüzde 14,18'lik artış ile2.029,50ve asgari ücret çalışanını esas ilgilendiren kısım yani alacağımaaş 1.603,12olarak açıklandı(Örnek haber detayları için:Hürriyet).

Asgari ücret ile çalışan 6 milyon vatandaşımıza ve ailelerine hayırlı olsun.

2018 yılı Asgari Ücret yarın belli oluyor.

Çalışmalarına 1 Aralık'ta başlanan ve bugüne dek 3 toplantı gerçekleştiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, 2018'de geçerli olacak asgari ücrete dair kararı yarın (29 Aralık 2017 Cuma günü) yapılacak toplantıda belirlemesi bekleniyor.

Milyonlarca çalışanı doğrudan ilgilendiren bu toplantıda çıkacak kararın, çalışanları mutlu etmesini temenni ederiz.

1 yaşındayız :)

Geçen yıl sizlerle buluştuğumuz 11 Ekim’den bu güne tam bir yıl geçti ve 1. yaşımızı kutluyoruz :)

"İyi ki doğdun Brüt Maaş. Net..."

1 yaşındayız :)

Geride bıraktığımız bu bir yılda yüzbinlerce kullanıcımız oldu, onlarca mail aldık, geri bildirim ve taleplerde bulundunuz, onlarca özellik ekledik, arama motorlarının ilk sayfalarında yer edindik, sosyal hesaplarımızdan bizi takip ettiniz ve beğenilerinizi ilettiniz.

Doğduk, emekledik ve yürüyoruz, koşmak üzere hazırlanıyoruz.

İlgisini ve desteğini gösteren herkese teşekkürler...

Bize verdiğiniz ilhamla, daha nice güzel yaşlara :)

2018'de yıllık 2.400 TL'ye kadar fazladan Gelir Vergisi hayırlı olsun.

Maliye Bakanı Naci Ağbal'ınaçıklamalarınaistinaden devreye girecek yeni vergi zamları ile birlikte, ücret gelirlerinde 2018'de yıllık2.400'ye kadar fazladan gelir vergisi ödeyebilirsiniz.

Brüt üzerinden maaş alan çalışan iseniz, yıllık gelirinize göre, ortalama aylık200, yıllık toplamda2.400'ye kadar daha az kazanacak olabilirsiniz. Net üzerinden maaş alan çalışanlar için bu ek vergi yükünü işverenler üstlenecek.

2017 parametrelerine göre hesaplama yapıldığında, ne kadar fazladan gelir vergisi ödeneceğini aşağıdaki tabloda görebilirsiniz.

Brüt GelirlerÜçüncü Dilim
(%27, 2018'de %30)
Fazladan Gelir Vergisi
Ortalama AylıkYıllık ToplamOrtalama AylıkYıllık Toplam
2.941,17
ve altı
35.294,11
ve altı
GirmiyorYokYok
2.941,18 -
10.784,31
35.294,12 -
129.411,75
Kısmi giriyor0,01 -
199,99
0,01 -
2.399,99
10.784,32
ve fazlası
129.411,76
ve fazlası
Tamamen giriyor200,002.400,00

Asgari ücretliler birinci ve ikinci dilimde (%15 ve %20'de) yer aldıkları için, bu gelir vergisi zammından etkilenmeyecek, aylık Net geliri 7.000 civarında ve üzerinde olanlar için ise 2018'de yıllık2.400, eşi, kardeşi, çocuğu, ... da benzer gelir düzeyine sahipse yıllık4.800,7.200, ... gibi tutarlar aile bütçesinden kaybolacaktır.

İyi ödemeler.

Yıllık Toplam Vergi ile köprü ve tünellerden kaç kez ödemeli geçiş yapılır?

Asgari ücretlinin 2017 yılında aldığı1.404,06'likaylık maaşının 2,2 katına denk gelen Yıllık Toplam Vergi (Yıllık Damga ve Gelir Vergisi toplamı)3.137,99'dir.

Bu vergi miktarı kadarlık para ile, bazı köprü ve tünellerden otomobil (1. sınıf araç) kullanarak kaç kez ödemeli geçiş yapılabileceğini Asgari Ücret sayfasında görebilirsiniz.

Asgari ücretlinin ödediği Yıllık Toplam Vergi ile köprü ve tünellerden kaç kez geçilir?

Aynı şekilde, Maaş Hesaplama sayfasında siz de hesaplama yapabilir ve ödenen Yıllık Toplam Vergi miktarı kadar bir para ve otomobil ile, köprü ve tünellerden kaç kez ödemeli geçiş yapılabileceğini görebilirsiniz.

İyi kullanımlar.

Net İlaveler özelliği devrede.

Değerli kullanıcılarımızdan gelen talep üzerine, Net İlaveler özelliğini Maaş Hesaplama sayfasında devreye aldık.

Net ikramiye, net prim, ... vb. ödemelerinizi bundan böyle Net İlaveler alanına girerek hesaplama yapabilirsiniz.

İyi kullanımlar.

Altı aydır (yarım yıldır) yayındayız.

Geçen ay küçük geliştirmeleri devreye aldığımız ve büyük özellikler üzerinde çalıştığımız bir ay oldu. Önceki blog yazımızda belirttiğimiz (hâlâ sürpriz) özelliği yakın zamanda devreye almayı planlıyoruz.

6 ay kadar süreyle ve her ay devam ettirmeyi hedeflediğimiz şekliyle, Brüt Maaş. Net'i yayına aldığımız 11 Ekim'den itibaren her ayın 11'inde, ayın özetini de içeren (bu blog yazısında da olduğu gibi) yazılar paylaştık. Bu yazıların sıklığını bundan böyle 6 ayda bir yayınlayacağız. Yeni özellikler, geliştirmeler, güncel haberler, ... ile ilgili paylaşımlarımızı her zaman, blog sayfamızda ve sosyal medya hesaplarımızda sizlerle paylaşacağız.

Âdettendir :) İlk beş ayda eriştiğimiz kullanıcı sayısına bu son bir ayda eriştik ve toplamda 98.000+ tekil kullanıcı Brüt Maaş. Net ile tanıştı ve kullandı. Yüz bin barajına eriştiğimiz için mutluyuz.

İlgi gösteren ve kullanan herkese teşekkürlerimizle...

Beş aydır yayındayız.

Geçen ay yayına aldığımız Kıdem ve İhbar tazminatı hesaplama sayfamıza ek olarak, Maaş Hesaplama sayfasında çalışanın emeklilik durumuna göre maaş hesaplama yapılabilmesini sağladık ve Brüt Ücret dışında ilgili ay yapılan İkramiye, Prim, ... vb. ödemelerden dolayı SGK Tavanının aşılması durumunda 2 ay devretmesini içeren SGK Matrahı Devri özelliğini devreye aldık.

İlk dört ayda eriştiğimiz kullanıcı sayısına yakın bir sayıya bu son bir ayda eriştik ve toplamda 49.000+ tekil kullanıcı Brüt Maaş. Net ile tanıştı.

Diğer online maaş hesaplama, kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı hesaplama sitelerinde olmayan sürpriz bir özelliği bu ay devreye almak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

İlgi gösteren ve geri bildirimleri ile destek veren tüm kullanıcılarımıza teşekkürler...

SGK Matrahı Devir durumuna göre hesaplama yapılabilir durumda.

5510 sayılı kanunun80 (d) maddesinde belirtildiği üzere,
"...Diğer ödemeler ise öncelikle ödendiği ayın kazancına dahil edilir ve ücret dışındaki bu ödemelerin yapıldığı ayda üst sınırın aşılması nedeniyle prime tabi tutulamayan kısmı, ödemenin yapıldığı ayı takip eden aydan başlanarakiki ayı geçmemek üzere üst sınırın altında kalan sonraki ayların prime esas kazançlarına ilâve edilir..."
kanun maddesi uyarınca, ilgili aydaki Brüt Ücret'in SGK Tavan tutarını geçmemesi durumunda, Brüt Ücret dışında o ay yapılan İkramiye, Prim, ... vb. ödemelerin Brüt Ücrete eklenerek, SGK Tavanını aşan kısmının sonraki iki ayın SGK Matrahı hesaplamasına devir etmesine dair geliştirmemizi tamamladık ve devreye aldık.

Maaş Hesaplama sayfasında Gelişmiş menüsü altına eklenen SGK Matrahı Devri seçimini yaparak, Brüt Ücret ve İkramiye, Prim, ... değerlerini girdikçe, önceki 2 aydan devreden tutarlar var ise görebilirsiniz.

İyi kullanımlar.

Emekli çalışanlar için maaş hesaplama yapılabilir durumda.

Maaş Hesaplama ve Asgari Ücret sayfalarındaki Çalışan menüsüne yeni eklenen Çalışanın sigorta durumu seçimlerinden Emekli'yi seçerek, Sosyal Güvenlik Destekleme Primine (SGDP) göre maaş hesaplama yapabilir, İşveren paylarını görebilirsiniz.

Seçilen sigorta durumu yıl genelinde geçerli olmaktadır. Asgari Geçim İndirimi seçimlerinde olduğu gibi, sigorta durumu ve engellilik durumunun ay bazında farklılaştırılmasını içeren geliştirmeyi ileriki günlerde devreye alacağız.

İyi kullanımlar.

Kıdem ve İhbar Tazminatı Hesaplama sayfamız yayında.

İşe girerken ve iş yerinde çalıştığınız süre boyuncaMaaş Hesaplama ve Asgari Ücret sayfalarımız ile hesaplamalar ve analizler yapabiliyorsunuz.

İşten çıkışta ve koşulları sağlamanız durumunda, iş yerinden alacağınız kıdem ve ihbar tazminatını kolaylıkla hesaplamanızı ve analiz etmenizi sağlayacak yeni bir hesaplama sayfasını,Kıdem ve İhbar sayfamızı yayına aldık.

Kıdem ve İhbar Tazminatı Hesaplama

İşe giriş ve çıkış tarihlerini, takvim aracılığı ile hızlıca seçebilir ve değiştirebilirsiniz.

Ücret bilgilerini ister klasik yöntem olan form ile girerek, isterseniz Maaş Hesaplama sayfasında hesapladığınız bilgileri getirerek, kıdem ve ihbar hesaplamasını hızlıca gerçekleştirebilirsiniz.

İyi kullanımlar.

Dördüncü ayımızı geride bırakırken...

Geçen bir aylık süre içinde, Maaş Analizi ve Asgari Ücret Analizi kartlarını sizlerle buluşturduk, çalışanın engellilik durumuna göre maaş hesaplama yapılabilmesini sağladık, Tablo görünümünde uzaklaştırma ve yakınlaştırma (zoom) butonlarını kullanımınıza sunduk ve irili ufaklı birçok başka düzenleme ile birlikte dördüncü ayımızı geride bıraktık.

İlk üç ayda eriştiğimiz kullanıcı sayısına bu son bir ayda erişerek, toplamda 25.800+ tekil kullanıcıya ulaştık.

Çok yakında yeni bir hesaplama ekranı ile karşınızda olmaya hazırlanıyoruz.

İlgi gösteren herkese teşekkürler.

Tablo uzaklaştırma ve yakınlaştırma (zoom) butonları devrede.

Telefonunuzda veya tabletinizde, Maaş Hesaplama veAsgari Ücret sayfalarını Tablo görünümü ile kullanırken, iki parmağınız ile uzaklaştırma veya yakınlaştırma yapabiliyorsunuz.

Artık tek parmak ile de uzaklaştırma veya yakınlaştırma yapabileceksiniz.

Tablo uzaklaştırma ve yakınlaştırma butonları

Ekranın sağ orta tarafında bulunan şeffaf butonlar, hem tablodaki değerleri okumanızı engellemeyecek hem de kolaylıkla uzaklaştırma ve yakınlaştırma yapabilmenizi sağlayacak şekilde tasarlandı.

Tek parmak hareketi ile, tabloyu yukarı - aşağı, sağa - sola ve artık öne - geriye getirmeniz mümkün.

İyi kullanımlar.

Çalışanın Engellilik Durumu özelliği devrede.

Maaş Hesaplama ve Asgari Ücret sayfalarına yeni eklenen Çalışan menüsündeki Çalışanın Engellilik Durumu (Çalışanın Sakatlık İndirimi) seçimleri ile, engellilik derecesine göre ilgili yıl için belirlenen tutarın Gelir Vergisi Matrahından düşülmesine dair geliştirmeyi devreye aldık.

Seçilen engellilik durumu yıl genelinde geçerli olmaktadır. Asgari Geçim İndirimi seçimlerinde olduğu gibi, engellilik durumunun ay bazında farklılaştırılmasını içeren geliştirmeyi ileriki günlerde devreye alacağız.

İyi kullanımlar.

Maaş Analizi ve Asgari Ücret Analizi ile tanışın.

Maaş Hesaplama sayfasında maaş hesaplıyor, Asgari Ücretsayfası ile yıllara göre asgari ücret detaylarına ulaşıyor, Tablo veya Bordro görünümü üzerinden detayları inceliyor, sadece TL olarak değil, Dolar ve Euro bazında karşılıklarını görüyorsunuz. Tabi ki tüm bunları, maaş ve asgari ücret verilerini analiz etmek, yorumlamak ve kendi adınıza değerli bilgiler üretmek için yapıyorsunuz.

İşte bu aşamada, maaş ve asgari ücret verilerini kullanarak veri görselleştirmesi yöntemleri ile bu verileri grafiğe dökmek, özet bilgiler sunmak, yorumlamanızı kolaylaştırmak, detaylı ve gizli kalmış bilgilere ulaşmanızı sağlamak adına Maaş Hesaplama veAsgari Ücret sayfalarında, Maaş Analizi ve Asgari Ücret Analizi kartlarını kullanımınıza sunuyoruz.

Asgari Ücret Analizi

Önceki hafta ilk analiz kartlarını yayınlamaya başladık. Bugün devreye aldığımız ve şu an için sadece Ortalama Aylık Maaş'ı gösteren Nakit Karşılığı kartı ile, maaşınızın veya asgari ücretin kaç adet banknot ve madeni para ettiğini görebilirsiniz. Örneğin 2017'de asgari ücretlinin alacağı1.404,06 tutarındaki en düşük maaş, 7 adet banknot ve 6 adet madeni paraya eş değerdir.

Nakit Karşılığı

Siz de yıl bazında ve TL, Dolar veya Euro olarak maaşınızın veya asgari ücretin nakit karşılığının neye denk geldiğini, yılda ne kadar vergi ödendiğini, günlük ve saatlik ücretleri, ... görebilirsiniz.

Çok çeşitli analiz kartlarını sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz.

İyi kullanımlar.

Üçüncü ayımızı tamamladık.

Yayında olduğumuz bu üç aylık süre içinde devreye aldığımız birçok yeniliğimiz oldu.

Dün devreye aldığımız yenilik bunlardan biri; Türkiye'de ilk defa, 2005 - 2017 yılları arasında maaşını veya asgari ücreti yalnızca TL olarak görmekle kalmayıp, ilgili tarihteki Dolar ve Euro kuru ortalamasına göre karşılığının da görünmesini sağladık.

İlk aya oranla %650, ikinci aya oranla %185'lik artış olan üçüncü ay ile birlikte, toplamda 13.200+ tekil kullanıcıya ulaştık.

Henüz 2016 bitmeden, Google'da brütten nete venetten brüte gibi anahtar kelimeler ile yapılan aramalarda ilk sayfada yer almaya başladık. Dünya ve Türkiye sıralamasında yükselişimizi de sürdürüyoruz.

Hedeflerimiz doğrultusunda, daha fazlasını sizlerle buluşturmak üzere planlamamızda ilerliyoruz.

İlgi gösteren herkese teşekkürler.

Peki, maaşınız Dolar ve Euro bazında ne idi, ne oldu?

Hep 50 TL'lik benzin alan adamyaklaşımında olduğu gibi, kendinihep aynı maaşı alan çalışan olarak zanneden veya asgari ücret zammının yeterli olduğunu düşünenlerimizin sayısı belki de milyonları aşkın.

Son zamanlarda Dolar ve Eurokurunun aşırı yükselişinin binlerce işverene etkisinin yanında, maaşını Türk Lirası olarak kazanan milyonlarca çalışana ve ailelerine, doğrudan veya dolaylı olarak hepimize etkileri bulunmakta.

Sürpriz yeniliklerimizden biri olarak bugün devreye aldığımız özellik sayesinde, Asgari Ücret'i veya TL olarak girdiğiniz ve hesapladığınız maaşınızı, yıllara ve aylara göre Dolar ve Euro bazında görebileceksiniz.

İncelemenize ve yorumunuza sunmak üzere, Asgari Brüt Ücret'in yıllara göre Dolar bazındaki karşılıklarını bulduk ve aşağıdaki grafiği hazırladık.

Peki, maaşınız Dolar ve Euro bazında ne idi, ne oldu?

Siz de, Maaş Hesaplama ve Asgari Ücret sayfalarımızdaki Para Birimi menüsünü kullanarak, TL olarak girip hesapladığınız maaşınızın veya Asgari Ücret'in, Dolar ve Euro bazındaki karşılığını görebilirsiniz.

İyi kullanımlar.

İşveren payları ve maliyetleri devrede.

İşveren payları, toplam maliyeti ve %5'lik sigorta primi teşviki (indirimi) ile ilgili geliştirmemizi tamamladık.

Maaş Hesaplama ve Asgari Ücret sayfalarımızdaki İşveren menüsünü kullanarak, Tablo görünümünde en sağda, Bordro görünümünde en altta işveren payları ve maliyetlerini görebilirsiniz.

İyi kullanımlar.

Sabır...

Bir gün önce iyi duygularla bloğumuzda yeni yıl mesajı paylaştık, yeni yılın ilk dakikalarında.

Hesap edilmeyen, atlanan ama maalesef hesaba katmamız gereken birçok şeyden biri de sabır.

Her şeye rağmen sabır, her anlamda sabır...

Mutlu yıllar dileriz :)

Herkese sağlık, barış, sevgi, saygı, huzur, iyilik, güzellik, başarı ve kazanç dolu, sevdikleriyle birlikte umut ve mutluluk dolu bir yıl dileriz.

Merhaba, hoş geldin 2017 :)

Brüt Maaş. Net olarak, hedeflerimizi sürdürmeyi, ileri taşımayı, daha önce de belirttiğimiz üzereçok kullanacağınız ve büyük fayda sağlayacağınız sürpriz yenilik ve özelliklerimizisizlerle bir an önce buluşturmayı planladığımız bir yıla merhaba, hoş geldin diyoruz.

Sizden bize yeni yıl dileğibereket, sürprizi ise Brüt Maaş. Net'i birlikte büyütme çabası olacaktır :) Değerli yorumlarınız, talepleriniz, bizi çevrenizle paylaşmanız da cabası olsun. Destek ve ilginiz için teşekkürler.

Yeni yılımız bereketli geçsin ve kutlu olsun :)

2016'yı tamamlarken...

Tabi ki bireysel, ailesel, ulusal ve evrensel sayısız mutlu anlarımızın ve günlerimizin de geçtiği bir yıl idi belki ancak yurttaş, vatandaş ve en önce insan olarak hatırlamak istemediğimiz, unutamayacağımız, birçok ve çok sıkıntılı günler yaşadığımız da bir yıl oldu 2016.

Hoş bir yıl sayılmazdı, boş da geçmedi ama karanlıkta bırakıldık, loş ile yetindik. Şimdi hakkımız aydınlık yarınları istiyor, diliyoruz.


Brüt Maaş. Net'in hayata geçtiği, siz ilk kullanıcıları ile buluştuğu yıl 2016 oldu. Bizim için bu bağlamda anlamı fazla, çünkü hedeflediğimiz ve daha önce de belirttiğimiz üzere,

Maaş Hesaplama ve Asgari Ücret ile ilgili konularda mevcutun dışına çıkarak anlaşılır olmayı, kolay, hızlı ve detaylı bir şekilde hesaplama ve analiz yapabilmeyi, kullanılabilirliği artırmayı ve iyi bir deneyim yaşatmayı amaçladığımız

ve bunun için tohumunu attığımız, umudumuzu yeşerttiğimiz, istenirse her alanda iyi şeylerin yapılabileceğini gösterdiğimizi düşündüğümüz ve sizler sayesinde hissettiğimiz "bu daha başlangıç" yılını geride bırakıyoruz. Bu açıdan mutlu ve gururluyuz.

Nihayetinde bitiriyoruz. Acınla, tatlınla güle güle 2016. Seni unutmayacağız.

Asgari Ücret 1.404,06 TL'nin altına düşmeyecek.

Vergi dilimi nedeniyle Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık 2017'de ücretleri bin 404 TL'nin altına düşecek asgari ücretliler için, 2016'nın Ekim, Kasım ve Aralık aylarında gerçekleştirilen uygulama tekrarlayacak(Kaynak;Hürriyet).

Bu bilgiler doğrultusunda, 2017 yılının Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında vergi diliminin artmasından dolayı maaşı1.404,06altına düşen asgari ücretliler için, bu dört ayı kapsayacak ve maaşı1.404,06'yasabitleyecek şekilde, (eş ve çocuk durumuna göre belirlenen ve Net Ücret'e eklenen) Asgari Geçim İndirimi tutarının artırılmasına dair geliştirmemizi tamamladık.

Maaş Hesaplama ve Asgari Ücret sayfalarımızdaki menüden,Asgari Ücret Maaşını1.404,06Tutarına Tamamlaözelliğini kullanabilirsiniz.

Maaş Hesaplama ve Asgari Ücret sayfalarımız, 2017 verileri ile kullanılabilir durumda.

Dün açıklanan Asgari Ücret tutarı ve belirlenen yeni SGK Tavanı ile Gelir Vergisi Dilimlerini baz alacak şekilde 2017yılına ait hesaplamaları Maaş Hesaplama ve Asgari Ücretsayfalarımızda devreye aldık.

2017'de, işletme büyüklüklerine göre peyderpey kullanıma geçecek BES kesintisi ile ilgili geliştirmelerimiz devam etmektedir.

İyi kullanımlar,
Mutlu yıllar.

2017 yılı Asgari Ücret belli oldu.

2017 yılının tamamında geçerli olacak asgari brüt ücret1.777,50ve asgari ücret çalışanını esas ilgilendiren kısım yani alacağımaaş 1.404olarak açıklandı(Örnek haber detayları için:Hürriyet).

Hatırlayacağınız üzere, 12 Aralık'ta yayınladığımız blog yazımızda ve sosyal medya paylaşımlarımızda, önceki yılların asgari brüt ücret değişiminigrafiğedöküp, yuvarladığımız rakamları sizlerle paylaştık.

2017 yılı Asgari Brüt Ücret

2017 yılının ilk 6 ay ve ikinci 6 ayında sabit olacak şekilde yeni belirlenen1.777,50tutarındaki asgari brüt ücrete, hazırladığımız yukarıdakiyeni grafikteyer verdik, grafiğe tıklayarak önceki yılların ve 2016 - 2017 değişimindeki eğilimi görebilirsiniz.

2014 - 2015 değişiminde gerçekleşen ortalama135'lik artışın da altında kalan bu103'lik artış, asgari ücret ile çalışan 6,5 milyon vatandaşımıza ve ailelerine hayırlı olsun...

Brütte22,50yaklaşıkla tahminimizin sınırında bir tutar belirlenmiş olsa da, en azından yuvarladığımız şekliyle1.800olmasını, hatta bu bandı kırıp geçmesini temenni ederdik.

2017 yılı Asgari Ücret yarın belli oluyor.

2017'de geçerli olacak asgari ücrete dair kararın yarın (29 Aralık 2016 Perşembe günü) yapılacak olan, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan 15 kişilik Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında belirlenmesi bekleniyor.

Yaklaşık 6,5 milyon çalışanı doğrudan ilgilendiren toplantıda çıkacak kararın, adil gelir düzeyini sağlayacak şekilde sonuçlanmasını tekrardan temenni ederiz.

Tablo uzaklaştırma ve yakınlaştırma (zoom) özelliğimiz devrede.

Tablo uzaklaştırma ve yakınlaştırma özelliği

Telefonunuzda veya tabletinizde, Maaş Hesaplama veAsgari Ücret sayfalarını Tablo görünümü ile kullanırken, iki parmağınız ile uzaklaştırma veya yakınlaştırma yapabilir, tabloda ekrana sığmayan satırları / sütunları ekrana getirerek, büyük resmi daha net ve rahat görebilirsiniz.

İyi kullanımlar.

2017 yılı Asgari Brüt Ücret için tahminlediğimiz ücret aralığı

2017 yılı Asgari Brüt Ücret için tahmini aralık

Yaklaşık 6,5 milyon çalışanı doğrudan ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri, 2017'ye üç hafta kala belirli aralıklarla devam ediyor.

Brüt Maaş. Net olarak, 2005 - 2016 yılları arasındaki asgaribrütücretin seyrini göz önüne aldık ve2017için tahmini asgari brüt ücret aralığını saptamaya çalıştık.

Görüşmeler nasıl sonuçlanır bilemesek de, milyonlarca vatandaşımızı ilgilendiren bu güncellemenin adil gelir düzeyini sağlayacak şekilde sonuçlanması temennimizdir.

Yukarıdakigrafiğe tıklayarak, yıllara göre asgari brüt ücret dağılımını inceleyebilir,Asgari Ücret sayfamız üzerinden ilgili yıla ait detaylara ulaşabilirsiniz.

İkinci ayımızı geride bırakırken...

Geçen bir aylık süre içinde devreye aldığımız birçok minör geliştirmenin yanında, Brüt Maaş. Net'i doğrudan veya dolaylı olarak ilgilendiren, henüz duyurmadığımız birçok majör gelişme de yaşadık. Yoğunluğumuz genellikle bu gelişmeler üzerinde olsa da, Brüt Maaş. Net yenilikleri ve majör özelliklerimiz üzerindeki çalışmalarımızı da sürdürüyoruz.

Yayında olduğumuz bu iki aylık süre içinde, ilk aya göre %350 oranında artış olan ikinci ay ile birlikte, toplamda 5.400+ tekil kullanıcıya ulaştık.

Bizi tercih eden ve öneren herkese teşekkürlerimizle...

Bir aydır yayındayız :)

Maaş Hesaplama ve Asgari Ücret ile ilgili konularda mevcutun dışına çıkarak anlaşılır olmayı, kolay, hızlı ve detaylı bir şekilde hesaplama ve analiz yapabilmeyi, kullanılabilirliği artırmayı ve iyi bir deneyim yaşatmayı amaçladığımızBrüt Maaş. Net, yayına aldığımız 11 Ekim Salı gününden bu yana, ilk ay 1.200+ kişi tarafından kullanıldı ve beğenildi.

İş planımızdaki maddeler, sizden gelen talepler ve geri bildirimler ile bu süreçte birçok yeniliği ve özelliği devreye aldık, sosyal medya hesaplarımızdan ve blog sayfamızdan duyurduk.

Önümüzdeki haftalar ve aylarda devreye almak üzere, üzerinde çalışmalarımızı sürdürdüğümüz daha birçok yenilik ve özelliği sizlerle bir an önce buluşturmak için çalışmalarımızı büyük bir heyecan ve sabırsızlıkla sürdürüyoruz.

Çok kullanacağınız ve büyük fayda sağlayacağınız sürpriz yenilik ve özelliklerimizin olduğunu şimdiden belirtmiş olalım :)

Herkese teşekkürler...

Tanıtım sayfamız yayında.

Ana sayfa olarak konumlandırdığımız ve Brüt Maaş. Net'i farklı kılan yönleri görsel bir şekilde sunacağımıztanıtım sayfamızyayındadır.

Önceden ana sayfa olarak hizmet veren Maaş Hesaplama sayfasına, menüdeki linke tıklayarak, ana sayfadaki yönlendirme butonuna basarak veya doğrudanhttps://brutmaas.net/maas-hesaplamaadresine giderek ulaşabilirsiniz.

Asgari Ücret sayfamız yayında.

2005 yılından günümüze kadar, yıllara göre asgari ücret dağılımını görüp analiz edebileceğiniz Asgari Ücret sayfamız yayındadır.

İyi kullanımlar.

Asgari Ücret 1.300,99 TL'nin altına düşmeyecek.

Vergi dilimi nedeniyle Ekim, Kasım ve Aralık aylarında ücretleri bin 300 TL'nin altına düşen asgari ücretliler için aradaki farkı telafi etmeyi öngören kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi... (Kaynak;Hürriyet)

Bu ve benzeri haber kaynaklarında yer alan bilgiler doğrultusunda, 2016 yılının Ekim, Kasım ve Aralık aylarında vergi diliminin artmasından dolayı maaşı1.300,99altına düşen asgari ücretliler için, bu üç ayı kapsayacak ve maaşı1.300,99'yesabitleyecek şekilde, (eş ve çocuk durumuna göre belirlenen ve Net Ücret'e eklenen) Asgari Geçim İndirimi tutarının artırılmasına dair kanun teklifini baz alan geliştirmemizi tamamladık.

Henüz kanunlaşmamış olsa da, Maaş Hesaplama sayfamızdaki menüden,Asgari Ücreti Tamamlamaözelliğini kullanabilirsiniz :)

Tablo görünümü üzerinden tutar girişi (düzenleme) devrede.

Klasik maaş hesaplama sitelerindeki klasik tablo görünümü üzerinden tutar girişi özelliğini, Tablo sayfamızdaki Düzenleme modu aracılığı ile devreye aldık. Üstelik, gelir vergisi diliminin gösterimi, bu ay satırının gösterimi, eşit hücrelerin birleştirilmesi, düzenlemelerin sonraki aylara uygulanıp uygulanmamasının seçilebilmesi, ikramiye/prim tutarı girişi, matrahlardan düşme, netten düşme,... gibi üstün özellikler ile birlikte, tablo görünümünü klasik dışına taşıdık :)

İster Bordro ister Tablo görünümü üzerinden bilgilerinizi girerek hızlı ve zahmetsiz bir şekilde maaş hesaplama yapabilirsiniz.

İyi kullanımlar.

Netten brüte maaş hesaplama özelliğimiz devrede.

Sadece brütten nete maaş hesaplama özelliğiyle hızlıca devreye aldığımız Brüt Maaş. Net, bugün itibarıyla netten brüte maaş hesaplama özelliğini de barındırıyor.

İyi kullanımlar diliyoruz, geri bildirimleriniz bizi memnun edecektir.

Altyapımızdaki yenilikler:

Brüt Maaş. Net geliştirmeleri, Continuous Integration için Jenkins ve Centralized Logging için ELK Stack entegrasyonlarıyla devam ediyor.

Netten brüte maaş hesaplama özelliğimiz yakında yayında.

Değerli talepleriniz üzerine, netten brüte maaş hesaplama özelliğini planlamamızda öne çekip çalışmalara başladık. En kısa sürede devreye alacağız, blog sayfamızda ve sosyal medya hesaplarımızda duyuracağız.
Saygılarımızla.

Yayındayız.

Ve büyük gün :)
brutmaas.net'in ilk versiyonunu yayına almanın haklı gururunu ve heyecanını yaşıyor, hayırlı ve uğurlu olsun diyoruz. İyi kullanımlar...

Çıkış için sabırsızlanıyoruz :)

Toplamda dört haftalık analiz ve geliştirme süreci sonrasıbrutmaas.net'i devreye almaya yaklaşmanın heyecanını yaşıyor, çıkış için hazırlanıyor ve sabırsızlanıyoruz...